جمعه ۹ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۹:۲۰
روایت‌هایی از دلِ طریق‌الحسین(ع)/ تبلیغ در اربعین با زبان خدمت و محبت معنا می‌شود

حوزه_ مبلغان جهادی حوزه علمیه خراسان با حضور در مسیر پیاده‌روی اربعین، تنها به پاسخگویی به مسائل شرعی و برگزاری برنامه‌های فرهنگی اکتفا نمی‌کنند؛ بلکه با روایت‌هایی از خدمت عاشقانه، گفت‌وگو با زائران کشورهای مختلف و خلق لحظات معنوی، جلوه‌هایی تازه از تبلیغ دینی را در بزرگ‌ترین اجتماع جهانی شیعیان به نمایش می‌گذارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، راهپیمایی عظیم اربعین حسینی، هر ساله صحنه حضور هزاران مُبلّغ دینی است که در کنار خدمت‌رسانی به زائران، رسالت تبلیغی خود را در قالب گفت‌وگو، تبیین معارف اهل‌بیت(علیهم‌السلام)، پاسخگویی به شبهات، فعالیت‌های فرهنگی و همراهی با عاشقان سیدالشهدا(علیه‌السلام) دنبال می‌کنند. در این میان، مبلغان جهادی حوزه علمیه خراسان نیز با استقرار در موکب‌ها و مسیر پیاده‌روی نجف تا کربلا، تلاش دارند پیام نهضت عاشورا را با زبان محبت، اخلاق و خدمت به زائران منتقل کنند.

خبرنگار خبرگزاری حوزه در حاشیه سفر به کشور عراق و حضور در مسیر پیاده‌روی اربعین، با چند نفر از مبلغان جهادی حوزه علمیه خراسان از گروه تبلیغی و جهادی شهید حججی به گفت‌وگو نشسته و روایت‌هایی متفاوت از فعالیت‌های تبلیغی آنان را ثبت کرده است.

خدمت عاشقانه مادری که گرمای مسیر را با عشق فراموش کرده بود

حجت‌الاسلام سیدجمال موسوی، از مبلغان گروه تبلیغی و جهادی شهید حججی، با اشاره به یکی از خاطرات خود در موکب محل خدمت، اظهار کرد: در حال رسیدگی به امور فرهنگی، دینی و ساماندهی مبلغان بودم که یکی از خادمان موکب مرا به چایخانه دعوت کرد.

وی افزود: وقتی به آنجا رسیدم، مادربزرگی را دیدم که در گرمای هوا با عشق مشغول آماده کردن خمیر و پخت فتیر روغنی برای زائران امام حسین(علیه‌السلام) بود. از او پرسیدم آیا این گرمای هوا برایش سخت نیست و چرا امسال در خانه نمانده است؟

این مُبلّغ جهادی ادامه داد: آن بانوی مؤمن در پاسخ جمله‌ای گفت که تا همیشه در ذهنم ماند؛ گفت: هرچقدر هم گرم باشد، از آتش جهنم گرم‌تر نیست. من طاقت نداشتم امسال که نخستین سال بدون امام شهیدان است، از این سفر معنوی جا بمانم.

حجت‌الاسلام موسوی خاطرنشان کرد: این بانوی خادم تأکید کرد که برای سلامتی رهبر، رزمندگان و خدمت به زائران حضرت سیدالشهدا(علیه‌السلام) فتیر تهیه می‌کند و حضور خود در این مسیر را ادامه راه حضرت زینب(سلام‌الله‌علیها) در خدمت به نهضت عاشورا می‌داند.

گفت‌وگوی یک مُبلّغ ایرانی با زائران روسی در مسیر مشایه

حجت‌الاسلام داودی‌منش، دیگر مُبلّغ گروه تبلیغی و جهادی شهید حججی، نیز از گفت‌وگویی متفاوت با جمعی از زائران روسی سخن گفت.

وی بیان کرد: در مسیر پیاده‌روی، پرچم روسیه توجهم را جلب کرد. پس از نزدیک شدن به آنان، با کمک یک ایرانی ساکن روسیه که نقش مترجم را برعهده داشت، گفت‌وگویی صمیمی میان ما شکل گرفت.

این مُبلّغ جهادی افزود: یکی از زائران روسی که چندین سال است در پیاده‌روی اربعین حضور می‌یابد، از تجربه حضور خود در ایران و زیارت بارگاه منور امام رضا(علیه‌السلام) سخن گفت و تأکید کرد که زیارت مشهد مقدس، یکی از بهترین خاطرات زندگی او بوده است.

وی با اشاره به محورهای این گفت‌وگو اظهار کرد: در ادامه، درباره فلسفه قیام عاشورا، وحدت ملت‌ها در سایه محبت امام حسین(علیه‌السلام) و برخی مسائل روز گفت‌وگو کردیم و زائران روسی نیز بر نقش فرهنگ مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم تأکید داشتند.

حجت‌الاسلام داودی‌منش تصریح کرد: زیباترین بخش این دیدار، ابراز علاقه یکی از جوانان روس به لباس روحانیت و آرزوی او برای سفر به ایران و تحصیل علوم دینی بود. در پایان نیز تربت سیدالشهدا(علیه‌السلام) به آنان اهدا شد و آنان نیز پرچم کشور روسیه را به نشانه دوستی و همبستگی به ما هدیه کردند.

چفیه‌ای که اشک زائران را جاری کرد

حجت‌الاسلام عباس دهقانی و موسی روغنی، از دیگر مبلغان گروه تبلیغی و جهادی شهید حججی، نیز از تجربه‌ای متفاوت در مسیر اربعین روایت کردند.

آنان بیان کردند: یکی از همراهان، چفیه‌ای متبرک متعلق به «آقای شهید» را با خود آورده بود و تصمیم گرفتیم آن را در اختیار زائران قرار دهیم تا دل‌های مشتاق، لحظه‌ای با این یادگار معنوی آرام بگیرد.

این مبلغان افزودند: بارها مشاهده کردیم زائرانی که با دیدن این چفیه اشک می‌ریختند، می‌گفتند تنها چند عمود قبل آرزو کرده بودند نشانه‌ای از آن شهید ببینند و اکنون این خواسته در برابر چشمانشان محقق شده است.

آنان تأکید کردند: آنچه در این لحظات رخ می‌داد، تنها دیدن یک یادگار نبود؛ بلکه پیوندی عاطفی و معنوی میان دل‌های مشتاق زائران و آرمان‌های شهیدی بود که یاد او همچنان در دل عاشقان زنده است.

اربعین حسینی، علاوه بر آنکه بزرگ‌ترین اجتماع عاشقان اهل‌بیت(علیهم‌السلام) به شمار می‌رود، عرصه‌ای برای روایت جلوه‌های ناب ایمان، ایثار و خدمت نیز هست؛ روایت‌هایی که مبلغان جهادی هر روز در متن زندگی زائران با آن روبه‌رو می‌شوند و با زبان اخلاق، محبت و همدلی، پیام مکتب عاشورا را به دل‌های مشتاق منتقل می‌کنند؛ پیام‌هایی که فراتر از مرزها، زبان‌ها و ملیت‌ها، انسان‌ها را زیر پرچم محبت سیدالشهدا(ع) گرد هم می‌آورد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha